Årets Utställare 2019


Antiplasti är en omställningsbutik som underlättar återanvändning, reparationer och gör-det-själv genom att erbjuda material, råvaror och produkter som ersätter engångsartiklar. Zerowaste och no-poo är våra ledstjärnor. Antiplasate erbjuder bl.a. kapok som stoppningsmaterial och kuddar av återbrukade örngott. Perfekt för dig som vill dra ner på konsumtionen men ändå rensa bort plast och minimera kemikalier i hemmet till ett rimligt pris.


Ben & Anna är främst en deodorant-serie som är framställd på helt naturliga råvaror och är både veganskt och ekologiskt. Deoedoranterna är helt fria från skadliga ämnen som ftaleter, aluminium, PEGS och parabener. Hela deodorant serien rä även ICADA-, NaTrue- och Vegan-certifierade.

Ben & Anna erbjuder numer även en rad tandvårdsprodukter.

Biomed serien är utvecklad av familjeföretaget Splat med syfte att erbjuda skonsamma munvårdsprodukter för  hela familjen så att även mindre barn tryggt kan använda dessa tandkrämer. Biomeds sortiment består av flera olika tandkrämer med naturligt innehåll och effektiva ingredienser.


BRUNS Products erbjuder hårvardsprodukter som gjord på enbart naturliga och ekologiska råvaror som är minst lika effektiv och estetiskt tilltalande som befintliga produkter på marknaden. Idag har BRUNS Products en egen fabrik i Lund samt salonger i Lund och Malmö. BRUNS Products har vunnit flertal  priser för sina naturliga råvaror och sin genomtänkta miljöfilosofi.


Carléns Choklad är återförsäljare & distributör för småskaliga choklad rosterier. Chokladproducenterna köper rättvis & ekologisk kakao direkt ifrån kakaobönderna. Transparent handel med rättvisa villkor för natur och människor är grundvärdet i deras företagsfilosofi. De strävar efter att väcka medvetna konsumenter om vad det innebär att göra choklad från den färska bönan till färdig chokladkaka . Häng med i choklad revolutionen! 


Varje år antingen bränns miljarder kokosnötskal eller så kasseras de som deponi. 99% av de kokosnötter som årligen skördas för kokosolja, vatten och kokoskött kasseras och bränns som skräp. Vi tar tillbaka dessa skal och förvandlar dem till ekovänliga kokosskålar som du kan äta ur. De är säkra, återanvändningsbara och med rätt skötsel så kan de hålla hela livet. Otroligt vackra och underbara att äta ur!


Diskoborste Flaskborste och Skrubbis

"The plastic free revolution"

100% fri från plast även all leverans och förpackningsmaterial.

Borstarna är tillverkade av kokosnötfibrer och hantaget av återvunnet FSC-märkt trä. Rengör utan att repa, håller länge och är naturligt antibakteriella!

Ekobarn också årets samarbetspartner erbjuder ekologiska produkter för barn & baby. Företagets målsättning är att hjälpa dig som kund att konsumera mer hållbart. Ekobarn vill inspirera till en hållbar livsstil. För Ekobarn är hållbart alltid giftfritt och ekologiskt men även att personalen som syr kläderna får betalda levnadslöner, att våra varumärken är hållbara och att vi alla har en målsättning att förbättra världen.


EO Laboratorie är ett familjeföretag som tillverkar ekologiska och naturliga skönhetsprodukter till bra priser. Produkterna utvecklas i nära samarbete med ett franskt lab Ecolatier, har hög kvalité, innehåller inga parabener, silikoner, SLS, konstgjorda färgämnen, petrokemiska produkter och andra onödiga och skadliga tillsatser. De organiska ingredienserna är certifierade av internationella naturkosmetisk certifieringssystem (ECOCERT, BDIH, Cosmebio). För att skapa skönhetsprodukter  som håller en hög standard väljer producenten noggrant ingredienserna och ser till att de blandas rätt för att ge det bästa resultatet och behålla sina egenskaper. Självklart är produkterna helt fria från djurtester.
Fair Zone tillverkar hållbara produkter i  naturgummi som är Fair Trade-certifierade. Naturgummi/Latex har aldrig varit så billigt som det är idag. Det finns tusentals familjer som livnär sig på sitt arbete på gummiplantager.

Naturgummi som material är i sig naturlig och miljövänligt men det finns en aspekt till som är viktigt att ta med, det måste vara hållbar. För att ta hållbarheten till nästa utvinns naturgummit endast från FSC/PEFC-certifierade skogar.


 


Glada hampans mål är att kunna erbjuda Sveriges bästa och bredaste utbud av hampaprodukter. De vill ge medvetna men även de omedvetna och nyfikna en möjlighet att upptäcka hampans enorma fördelar med hjälp av högkvalitativa produkter baserade på hampa. Vi ställer höga krav på våra leverantörer, produkternas kvalitet och miljövänlighet. I samband med vårt mål vill vi även sprida kunskap om hampa och inspirera människor till att ställa frågan “Varför använder vi inte mer hampa?”

GREENKLINT - WEBBSHOP drivs av utbildningsföretaget PLUSHÅLLBART. Vi är för dig som värnar om vår planet och vill handla hållbara produkter med hög kvalitet och design. Webbshop har valt ett unikt utbud av ekologiska och klimatsmarta produkter: inredning och ekologiska textilier för kök och badrum; klimatsmarta ljus, bioteknisk klädvård för giftri vardag och ekologiska yogakläder. I urvalet ingår också kollektion från Återbrukshyttan som formar konstglas från gamla vinflaskor och burkar. Färska kryddor- nej några färska kryddor har Greenklint inte men en odlingskruka för hydroponisk odling.Grinde Sweden är ett varumärke som gör lyxiga, ekologiska hudvårdsprodukter av hög kvalitet. Alla produkter innehåller endast naturliga råvaror.Produkterna är framtagna med största omsorg för att det ska bli en så effektiv och verksam produkt som möjligt. En del produkter är i sin renaste form som kallpressade oljor och rena hydolat. Tillverkas för hand i Malmö.GROA är ett nytt företag som jobbar med att lyfta fram småföretagare i Sverige med inriktning på hållbarhet, design och natur. GROAs mål är att erbjuda kunder närproducerat hantverk och bruksföremål.

GROA lägger extra omtanke i informationen om varje tillverkare bakom varje produkt.
Helenas Hållbara vill inspirera till en mer hållbar livsstil och underlätta hållbara val i vardagen - här hittar du ekologiska, klimatsmarta och hållbara alternativ till användbara vardagsprodukter för hemmet, köket och kroppen. I webbshopen finns ett begränsat, noga utvalt sortiment som vill göra det lätt att göra rätt. Helenas Hållbara erbjuder även färdiga temaboxar som det går att prenumerera på eller köpa enstaka av - en mycket uppskattad present som kan inspirera ännu fler till en hållbar livsstil.
Hempster är först i Sverige med att göra livsmedel med fokus på hampafrön. Hampa smakar gott, har fantastiska hälsofördelar, ger oss mycket av den näring våra kroppar behöver samt gynnar klimatet.
Raw Vegan Shake är perfekt som mellanmål eller före och efter träning, men det är framförallt smakupplevelsen som skiljer vår dryck från alla andra på marknaden. Hampafrön är pyttesmå men jättar vad gäller näring. De ger oss det bästa fettet vi kan få, är fullsmockade med värdefullt protein, mineraler... you name it! Genom vårt sätt att producera Raw Vegan Shake optimerar vi hampfrönas fantastiska näringsinnehåll. Vi använder aldrig tillsatt socker. Den fina sötman i våra shakes kommer från dadlar. Med vår smak CHAI vann vi nyligen tredje pris i Matverk Stockholm 2019.
i+m Naturkosmetik Berlin erbjuder ett brett sortiment inom hudvård, hårvård och kroppsvård. Samtliga produkter är ekologiska, fria från syntetiska ämnen, 100% vegan och ej testade på djur. Baserad på värderingarna - FAIR ORGANIC VEGAN - skapar i+m i sin hemstad Berlin högkvalitativa, COSMOS-certifierade naturkosmetiska produkter sedan 1978. Som råvaror använder i+m endast rättvisemärkta, lokalt producerade, ekologiska ingredienser som alla är kallpressade och framställda på ett traditionellt vis.Produkterna är fria från konventionella konserveringsmedel, istället används eteriska oljor och växternas egna konserverade egenskaper för att skapa rena och naturliga produkter.

JOM vill att det ska vara enkelt att göra bättre och sundare val i vardagen och gäller även godis. JOMs godis är ekologiskt, veganskt och helt fritt från palmolja och andra onödiga ingredienser. Kravlistan på JOMs godis är enkel, produkten ska vara hållbar, ekologisk, närproducerad och 100% djurfritt. Dessutom ska det vara godare än allt annat liknande godis, ett godis som skulle vända sig till alla medvetna godisälskare. Det var startskottet för JOMs resa att skapa Sveriges enda närproducerade ekologiska godis. Med hållbarhet och kvalité är JOM ett godis i modern tappning där gelatin, gluten och palmolja har ersatts av endast ekologiska och veganska råvaror. Vårt välutformade recept är särskilt framtaget för att ge dig den bästa godisupplevelsen där både smak och konsistens är i fokus. Vare sig du gillar surt, sött eller mittemellan så finns det en unik smak att välja mellan! JOM är galet goda, och som namnet intygar så är vårt godis så smarrigt att vi alltid sträcker oss efter Just One More….

JUST WOOD är ett företag som pratar om och formger produkter i trä. Bara trä. Produkterna spänner brett både var gäller trämaterial och produktionstekniker, från massivt trä till nanocellulosa, från hantverk till high-tech. På justwood.se får du inte bara möjligheten att köpa unika närproducerade träprodukter, utan du får även möjligheten att lära dig mer om trä. Trä är en fantastisk råvara som det finns gott om i Sverige. Självklart ska detn förädlas på många olika sätt. "Mitt sätt är ett sätt!"  - Utsedd till Svensk Formbärare Öst 2018/19 


KeepJars grundare har studerat och arbetat i Indien och Bangladesh. Under en resa träffade hon KeepJars nuvarande fabrik. All KeepJars textiltillverkning sker i en GOTS-certifierad fabrik. GOTS-standarden garanterar att tyget är ekologiskt producerat samt att en mängd internationella rättigheter för de anställda uppfylls och att inga giftiga, hormonstörande, cancerframkallande eller förorenande kemikalier används i produktionen och färgningen. Svenska KEEPJAR startades 2012 och var det första nordiska zerowastevarumärket. Den första produkten i sortimentet var en nappflaska där barnmatsburkar återanvändes som nappflaskor. Barnmatsburksadaptern såldes i en nätpåse från ovan nämnda fabrik. Snart började KEEPJARS följare på instagram efterfråga försäljning av nätpåsen separat, då man ville använda den till att handla frukt och grönsaker utan plastpåsar. Fler plastbesparande produkter efterföljde, som tvättpåse i ekologisk bomull (konventionella tvättpåsar är i polyester och sprider mikroplaster). Idag säljs KEEPJARS zerowasteprodukter över hela världen

Källans Naturprodukter AB är ett litet familjeföretag som hantverksmässigt tillverkar linoljesåpa, naturtvålar, schampokuber, salvor, linoljevax och läderbalsam. Linoljesåpan tillverkar vi av svensk kallpressad rå linolja.  Källans  Naturprodukter är mycket noggranna med vad som används på huden och vad som släpps ut i naturen och vill erbjuda konsumenter rena produkter fria från skadliga ämnen som inte är menade för varken människa eller natur. Miljötänket ligger i alla steg från råvaror och förpackningar till tillverkning och frakt.
Inga av våra produkter innehåller palmolja, parabener, PEGs, SLS eller liknande hud- eller miljöfientliga ingredienser.


Lavilin aluminiumfria deodoranter är fria från alumniumklorid, parabener och alkohol, den första deodoranten som använder sig av ett helt nytt koncept, probiotika som passar utmärkt till dig med känslig hy. Den innehåller inte heller bikarbonat eller alun som ibland kan irritera huden. Dessutom håller en applicering i upp till 7 dagar! De goda bakterierna neutraliserar svettbakterier så att de inte luktar illa och de skapar därmed en bio-balance på hudens yta! Det räcker med en applicering, du kan t.o.m. sporta och duscha utan att behöva stryka på ett nytt lager. Finns som kräm, stick, spray eller roll-on.  Det låter simpelt men en mycket avancerad forskning ligger bakom Lavilins deodoranter. Lavilins formel är unik och patenterad. LAVINIA TRADEs att erbjuda produkter som kan ersätta miljöskadliga produkter. Visionen är att erbjuda produkter med socialt ansvar som produceras enligt Fair Trade-principerna.  

Att erbjuda produkter som är naturliga och hållbara sem en del av slow-usage.Loving Earth - Raw Ekologisk Choklad i nedbrytbar förpackning! 

Med sitt holistiska förhållningssätt till företagande och tankesätt står Loving Earth för en unik filosofi, något som endast en handfull företag i världen kan skryta med.

Loving Earth använder endast de bästa naturliga råvarorna. De bryr sig om vad du äter, vilka ingredienser som de använder i sina produkter och om människorna bakom produkten. Genom sitt unika samhällsengagemang bidrar Loving Earth till att människorna från ursprungsbefolkningen kan fortsätta skörda enligt traditionella metoder och fortsätta leva hållbart i generationer framöver.London Tea Exchange är ett teföretag som funnits i över ett sekel och tillhandahåller ekologiska premium teer från hela världen. London Tea Exchange vill förmedla kvalitét teer som tidigare inte varit möjligt att få tag på om du inte reser till andra länder. Vi är ett Uppsala baserat företag!

Nu lanserar vi även en energidryck som heter UJI, som är en dryck gjord av Matcha te med smak av mango och lime. Som är ett mer hälsosamt alternativ till den som vill få en naturlig koffein kick! Givetvis ekologiskt och BIO-aktiv, vegan m.m..

Mindfuel - Ekologiska Chiapuddingar, Soppor, Teffgröt och Guldmjölk.

Portionsförpackningar med nyttigt mellanmål för alla som vill leva hälsosamt trots att att man är på språng.

Ekologiska Wholefood ingredienser, inga tillsatser, fria från gluten och mjölk.

Helt veganska!

För varje såld förpackning skänker Mindfuel en måltid till någon i nöd genom Welt Hunger Hilfe #eatonefeedone

Menskopp – frihet i en kopp. Menskopp har viljan att hjälpa andra kvinnor till ett bättre och friare liv fram och det ligger grunden till det som idag är MonthlyCup. Idag är företaget marknadsledande för menskoppar i Sverige, finns bredvid bindor och tamponger i hyllan på ICA, Coop och CityGross (för att nämna några), har subventionerat över 5000 menskoppar för att flickor i fattiga länder ska få stanna i skolan och arbetar aktivt med 10 av 17 av FN:s uppsatta SDG-mål. Ett företag som om och om igen har bevisat att det lönar sig att ha ett stort hjärta. Dessutom, ett av de första bolag inom intimhygienbranschen, som släppt aktier. Du kan alltså bli aktieägare i ett verkligt hållbart företag – redan idag.

Natural Earth Paint i Sverige är mest känd för sin ekologiska ansiktsfärg men verksamheten började i en liten målarstudio 2009 när grundaren själv blev gravid och beslöt sig för att rensa ur alla skadliga kemikalier. Två år senare startade hon sitt eget varumärke där alla pigment ska ha ett naturligt ursprung. Nattural Earth Paint fömedlar ett helhetskoncept, alla råvaror ska vara naturliga, förpackningar är tillverkade av bioplast, papperskartonger är tillverade av återvunnet pappersmaterial och all glas är återvinningsbara. Natural Earth Paint stödjer flera miljöprojekt världen över.Organics by Sara har försett Sverige med tillsatsfri och 100% ekologisk hudvård sedan 2010. Bakom serien står näringsfysiologen & ekologiska hudvårdsterapeuten Sara Nomberg som brinner för att sprida budskapet om vilken skillnad ren hudvård kan göra, både för huden och miljön. Hon startade den när hon inte själv kunde hitta en serie som hon kunde stå för, en serie utan onödiga tillsatser. Serien är minimialistisk, multifunktionell och bygger på vegetabiliska oljor och blomvatten. Produkterna är veganska, ekologiska och svensktillverkade. De ger huden allt den behöver; skonsam och effektiv rengöring, fukt och fett som insmörjning. Resultatet blir en balanserad och frisk hud. Välkommen att botanisera i vår serie!Nutricare Patch - Plåster av ekologisk bambu!

Hypoallergena giftfria plåster som är helt nedbrytbara även förpackningen. Slipp utslag av plåster samtidigt som du tänker på miljön. 25% människor tål inte kemikalierna som finns i vanliga plåster. Finns i 4st olika sorter. Naturliga, Aloe Vera, Kokosolja eller Aktivt Kol.puroBIO Cosmetics är en makeupserie med viljan att skapa ekologiska, veganska och naturliga makeupprodukter av hög kvalitet – ”Made in Italy”. Produkterna innehåller endast naturliga ingredienser som inte skadar naturen och varken produkter eller ingredienser är testade på djur. Produkterna är certifierade av CCPBNATRUEVegan Ok och är Nickeltestad, så att man ska känna dig säker på kvalitet och innehåll. Produkterna baseras på ett nytänkande inom den ekologiska makeupmarknaden. Länge har naturlig makeup varit någonting som är reserverat för en initierad grupp, men puroBio Cosmetics vill ändra det så att alla får tillgång till ekologisk och naturlig makeup.

Ekologiskt och giftfritt för stora och små! - Rekostart har läst innehållsförteckningarna åt dig. Hos oss hittar du bara schyssta grejer: allt från sugrör i glas, matlådor och dricksflaskor i rostfritt stål till bivaxdukar, babyprodukter och leksaker i trä – allt producerat med respekt för människa och miljö. Kemikaliesmarta sedan 2012.


Rosenserien är en svenskproducerad hudvårdsserie som vänder sig till den växande skara medvetna människor som vill vårda sin hud och samtidigt ta ansvar för miljön. Basen i Rosen är rättvisemärkt aloe vera, kinesiskt grönt te och kallpressade vegetabiliska oljor. Rosenseriens produkter ställer höga krav på urvalet av ekologiska råvaror likväl den omsorgsfulla framställningen. Rosenserien har aldrig testats på djur. Alla Rosenseriens produkter är godkända av Djurens Rätt och internationella PETA och de flesta av produkterna har märkningen 100% VEGANSKT. Det enda vi använder från djurriket är bivax i två produkter. Naturlig hudvård ska kännas bra. Rosenserien arbetar efter Code of Conduct som omfattar etiska regler med bland annat förbud mot diskriminering och barnarbete samt krav på arbetsmiljö, brandsäkerhet, arbetstider, löner och föreningsfrihet mm.

SPLAT är ett familjeföretag som tillverkar innovativa och naturliga munvårdsprodukter. Det började för 18 år med några få tandkrämer och idag är det över hundra olika munvårdsprodukter inom Splats sortiment för alla behov men fokus ligger fortfarande på innovation, naturligt innehåll och resultat. Företaget har egen R&D som samarbetar med forskare i olika länder, bla Schweiz, Italien, Japan, mm. Produktionen sker på en fabrik med CO2- neutral status. Förpackningar är gjorda av återvunnet och bionedbrytbart material. Splat stödjer regelbundet olika sociala program bl.a. sponsring av skolor med tandkrämer och utbildning för att öka barns medvetande om munhygien, miljöprogram genom att skänka en del av vinsten till riktade behov, nyplantering av över 70 000 träd årligen i samarbete med PRIMAKLIMA.
Stormie Poodle jobbar med upcycling av f.d. hotell textilier. Vi har småskalig etisk tillverkning i Sverige och Lettland. Stormie Poodle gör bl.a. badrockar till stora och små. Företaget är prisbelönt och vann Stockholm stads innovstionspris 2015 och BarCamper 2016 i Skåne.

SUP - Stop Using Plastic - Säkerhetsrakhyvlar och Metall sugrör i fantastiska färger. SUP skapar plastfria produkter för daglig användning och att göra det så enkelt som möjligt för vem som helst att bli plastfri. Mycket bättre än pappers sugrör som endast används en gång, utan tvekan oändligt mycket bättre än plastsugrör!
Syr & Sånt startades 2016 som en del av företaget företag Aficon Produktion AB Syr & Sånt erbjuder färgglada barnkläder sydda med omsorg och med en tanke om att de ska vara hållbara, giftfria, lekvänliga och bekväma. De ska kunna ärvas eller säljas vidare för att på det sättet glädja fler och spara på vår miljö och våra resurser. Att sy kläder på detta sätt är ett hantverk ett sätt att bidra till en hållbar utveckling!

  


TABITA J tillverkar vetevärmare med formen av en groda föddes. Numera finns två olika storlekar på grodan och utöver det finns även favoriten för den som är frusen om fötterna - vetetofflor i tre olika storlekar fyllda med ekologiskt odlat vete. Ytterligare produkter som du kan hitta hos TABITA J är tex. matkassar i återbruk och kaffefilter i ekologisk bomull. Allt tillverkas från första skiss till sista stygn i ateljén i Karlstad.Tiger & Friends är ett nytt svenskt barnklädesmärke som gör kläder i hållbara material för barn mellan 0 och 8 år. Vår affärsidé är att erbjuda hög kvalitet, spännande design och hållbara materialval till rimliga priser – vi kallar det affordablequality!

Att använda ekologisk bomull är en självklarhet för oss och samtliga våra produkter är OEKO-TEX certifierade, vilket innebär att produkterna garanterat är fria från ohälsosamma kemikalier.
Grundare bakom Viridi Eco har i sin bardom haft etopiska eksem och sökte efter  hurvårdsprodukter som verkligen skulle fungera. Viridi Eco jobbar mycket med bioaktiva produkter som aktivt hjälper huden på olika sätt till en förbättrad hudhälsa. Ekologiskt innehåll, naturliga produkter utan syntetiska tillsatser är viktigt för företeaget. Viridi Ecos vision är att man ska inte behöva välja mellan ekologiskt, lyxigt och hållbart, det ska dessutom vara roligt att handla hudvårdsprodukter! Viridi Eco vill sprida glädje och samtidigt lyfta ekologisk, vegansk hudvård in i det moderna samhället.

Zoya Goes Pretty produkterna är baserade på rent oraffinerat ekologiskt sheasmör som är oehört återfuktande och verkar direkt lugnande på huden.

Produkterna är 100% ekologiska och innehåller bara några få ingredienser. Dessutom blandas råvarorna ihop under 40 grader - den varsamma hanteringen garanterar att alla viktiga näringsämnen finns kvar.

Produkterna kan användas på hela kroppen – ansikte, kropp, som läppbalsam, hårinpackning, för torra händer och fötter samt på narig hud.

Ängå Gård har funnits längre än 25 år, med en passion vill de erbjuda alla matintresserade en smakupplevelse i form av smakrika, ekologiska krydd- och teblandningar samt rena kryddor och örter. Änga Gård strävar alltid efter att framställa våra produkter på ett så resurssnålt och skonsamt sätt som möjligt.

Alla krydd- & te-blandningar är fria från salt, socker, klumpförebyggande medel, förtjockningsmedel, stärkelse & aromförstärkare.

Årets Utställare 2019


Nacka Strandsmässan

Augustendalstorget 6

Stockholm


EkoRekomässan

Datum: 2019-05-25

Tid: 10.00 - 16.00

Plats: Nacka Strandsmässan


Nordic Eco Footprint

© All rights reserved

Följ oss på Instagram

@ekorekomassan


Tagga oss gärna på #ekorekomassan